Mistrovství světa v hokeji 2016 začíná už 6. 5. 2016. Koná se ve dvou ruských městech – v Rusku a v Petrohradě. (Ilustrační obrázek)
Mistrovství světa v hokeji 2016 začíná už 6. 5. 2016. Koná se ve dvou ruských městech – v Rusku a v Petrohradě. (Ilustrační obrázek)

Víte, že na MS v hokeji 2016 budou pískat i čeští rozhodčí?

Na nadcházejícím MS v hokeji 2016, které se bude konat v Rusku, se na ledě nesetkáme jenom výhradně s našimi hráči. Naše země zde bude mít totiž ještě jiná zastoupení. A jaké konkrétně?

Žádný zápas, tedy ani ten v rámci hokejového mistrovství, se neobejde bez rozhodčích. A právě o nich si povíme více. Pokud jste sledovali prvotní nominace, potom zcela určitě víte, že se v rámci nich objevilo několik českých jmen. Stále však nebylo jasno, kolik z nich se na šampionát dostane. To už ale jasné je a tak můžeme říci, že na mistrovství světa v hokeji, které se bude v roce 2016 konat v Rusku, budou i naši zástupci.

Kdo konkrétně bude na MS v hokeji 2016 pískat?

Známe samozřejmě už i konkrétní jména, se kterými se budeme setkávat. Prvním z nich je Martin Fraňo, kterého můžeme znát především z domácí extraligy. Rozhodně to pro něho není první možnost ukázat své zkušenosti na poli mezinárodního hokeje. MS v hokeji 2016 není jeho první šampionát, jelikož přítomen byl i na mistrovství světa v hokeji v letech 2012 a 2014. Druhým jménem je Antonín Jeřábek, který píská v Kontinentální lize. Pro něho je to již šesté mistrovství světa v kariéře. Je jasné, že vzhledem ke svým kvalitám, stejně jako ke svým zkušenostem budou tito dva nasazeni jako rozhodčí hlavní, kteří budou mít celý zápas a jeho řízení na starost.

Laika je maskotem, který bude bavit diváky 80. MS v hokeji 2016, které se konají od 6. 5. do 22. 5. 2016. (Ilustrační obrázek)
Laika je maskotem, který bude bavit diváky 80. MS v hokeji 2016, které se koná od 6. 5. do 22. 5. 2016. (Ilustrační obrázek)

Kdo hlavní rozhodčí na MS v hokeji doplní?

Ty nejdůležitější jména jsme si zmínili. Nezapomeňme ale ani na další dvě. Půjde taktéž o české rozhodčí, kteří budou na šampionátu v roli těch čárových. Prvním jménem je Vít Lederer a druhým Miroslav Lhotský. Ti sice mají zkušeností o něco méně než předchozí dvojice, ale rozhodně se dá očekávat, že MS v hokeji budou pískat správně, objektivně a kvalitě. A i když můžeme být potěšeni z toho, že se na led dostanou hned čtyři tuzemští rozhodčí, stále to není rekord. Ten padl v loňském roce, kdy se MS v hokeji konalo u nás. To bylo nominováno a pozváno hned pět sudích, kteří rozhodovali dané mezinárodní zápasy. 

Zdroj obrázků: FL