Kadeřnický salon – salon RED: netradiční koncept, jedinečný interiér a výborné služby.
Kadeřnický salon – salon RED: netradiční koncept, jedinečný interiér a výborné služby.

Salon RED nabízí netradiční design i koncept kadeřnictví

Seznamte se se skvělým pražským kadeřnickým salonem Salon RED. Nabízí netradiční koncept, jedinečný interiér a výborné služby.

Na Starém Městě v Praze byl letos na jaře otevřen nový kadeřnický salon, výjimečný svým designem i konceptem – Salon RED. Spoluprací dvou úspěšných mladých žen, podnikatelky a majitelky salonu Jany Šafářové a úspěšné kadeřnice a hairstylistky Mirky Hajdové, se v Praze ocitl unikátní prostor inspirovaný londýnskými „utajenými“ bary a časy prohibice. Tento kousek Londýna v Praze má nenápadný vstup a vskutku „utajené“ hlavní prostory: vchod do kadeřnictví a vstupní část jsou lehce zaměnitelné s malou útulnou kavárnou, která pokračuje přes bar do originální miniaturní knihovny. Jen stojan u postranního schodiště s vystavenými produkty vlasové péče a stylingu Redken dává tušit pravý účel, a že to nejdůležitější čeká návštěvníka o patro níž.

Salon RED - nový kadeřnický salon, výjimečný svým designem i konceptem
Salon RED – nový kadeřnický salon, výjimečný svým designem i konceptem

Překvapení je dokonalé – barvy, dekorace, světlo i  otevřený prostor kadeřnického salonu Salon RED se zcela vymykají zavedenému trendu. Chybí klasické obsluhy a veškeré kadeřnické dění, s výjimkou mytí, se odehrává okolo velkého stolu. Tato, u nás zcela neobvyklá koncepce, vyžaduje od kadeřníků schopnost přijmout změnu, ztotožnit se s novým pojetím a způsobem práce a komunikace nejen ve vztahu ke klientům, ale také ke svým kolegům. V salonu se pracuje výhradně s Redkenem, a to předpokládá vysokou profesionalitu a lásku k řemeslu, ale také dokonalou znalost technologických postupů a produktů.

Salon RED je plný skvělých kadeřnických profesionálů

Vedoucí kadeřnickou osobností Salon RED
Mirka Hajdová, artdirektorka a vedoucí kadeřnická osobnost Salon RED

Vedoucí kadeřnickou osobností Salon RED je jeho artdirektorka Mirka Hajdová, která má s vlasovou kosmetikou této značky mnohaleté zkušenosti, je specialistkou na barvení Redken a jedním z profesionálů, kteří testují nejnovější  produkty značky. Mirka žije a pracuje již čtyři roky v Londýně, a kromě práce v salonu je navíc stálou členkou týmu vynikajícího britského kadeřníka Eugena Souleimana, se kterým spolupracuje na vlasovém stylingu světových Fashion Weeků, je rovněž členkou kreativního týmu, který připravoval kampaň s Lady Gaga pro Versace SS14  a přesto, že ji tato práce přivádí na přehlídky do velkoměst celého světa, na Prahu v žádném případě nezanevřela. V Salon RED bude vždy několik dní v měsíci, nejen pro své zákazníky, ale i pro své kolegy, kteří tak budou mít možnost pracovat po boku jedné z nejkreativnějších a nejúspěšnějších českých kadeřnic současnosti.

Dalšími osobnostmi, se kterými se v salonu RED můžete potkat jsou například Míša Řasová, specialistka na barvu, členka vzdělávacího týmu Redken Artist nebo Lenka Habartová vynikající kreativní stylistka, členka týmu divadla LaPutyka. Novým členem týmu je Anita Nagyová, která posledních 6 let čerpala inspiraci v Londýně a nesmíme zapomenout na Kamila, který je nejen výborný a velmi precizní kadeřník, ale díky svému smyslu pro humoru navíc dokonale motivuje své kolegy.

Salon RED = 100% REDKEN

V salonu se vyznává nejen Redken, profesionální vlasová kosmetika té nejvyšší úrovně, ale také nejnovější poznatky a postupy ošetření. Poprvé u nás mohou kadeřníci nabídnout svým klientům nejsilnější pečující kúru  japonským přístrojem Spa Mist. Ten uvolňuje tzv. suchou páru, která vlas zahřívá, více otevírá, a tím umožňuje lepší absorpci  cíleně zvoleného pečujícího balzámu Redken. Suchá pára kosmetický produkt neředí, a tak je pečující kúra Redken Chemistry při použití Spa Mist mnohem intenzivnější a dokonale vyrovnává hydratační nebo proteinový deficit vlasového vlákna.  Salon RED je unikátní,  jak konceptem, tak nabídkou služeb, mezi které kromě kadeřnictví patří také kosmetika, vizážistka, depilace, výživové poradenství a samozřejmostí  je rovněž doplňkový prodej.

Salon RED si zamilujete nejen kvůli službám, ale také díky atmosféře místa

Jedinečnost Salon RED je i v jeho efektním vyznění prostoru, který dýchá zabydleností a  vyzývá k relaxaci. Filmovým architektům, kteří se podíleli na jeho vzhledu, se podařilo vytvořit příběh, kde vstupní prostory, kadeřnická část, kosmetické kabiny, útulný obývací prostor s televizí a pohodlnými křesly spolu s nezaměnitelnými  dekoracemi  vytvářejí atmosféru, která je nejen mimořádná, ale vystihuje i název salonu. RED (červený) je snadno zapamatovatelný, jednoduchý, ale přitom provokativní a inspirativní. RED je zlomek současného Londýna v zákoutí staré Prahy, propojuje londýnskou modernu s milou pražskou starosvětskostí a pohostinností umocněnou mezinárodní profesionální péčí, která je určena klientům všech věkových kategorií, především pak těm, kteří hledají a nebojí se změny.

GALERIE: Salon RED – výjimečný svým designem

Kdo Salon RED už vyzkoušel?

Anne Pfister, ředitelka divize DCA L’Oréal Praha

Moje první návštěva v salonu RED byla víc než zážitek! Za svůj život jsem navštívila mnoho kadeřnických salonů a díky své profesi samozřejmě nejen v České republice. Tento salon na mě však udělal obrovský dojem. Hned po vstupu na mě dýchla neobvyklá atmosféra – fantastický design a velmi vřelé přivítaní spojené s prezentací služeb, které v salonu poskytují. Odborníci v salonu poskytují celkovou péči, která je ušitá na míru každému zákazníkovi. Byla jsem nadšená masáží rukou a krční páteře. Kadeřnický servis je rovněž vynikající. Do RED-u se velmi ráda vracím a doporučuji ho i svým přátelům.

Zákaznice Lucie P.: Můj nádherný multisenzoriální zážitek v salonu Red

Jakmile jsem se od své kamarádky dozvěděla o novém zcela netypickém salonu v centru Prahy, nečekala jsem a objednala jsem se na nejbližší termín. Trochu jsem se obávala ceny za službu, protože salon je velmi luxusní, ale podle ceníku na internetu jsem si udělala představu a nakonec musím říci, že cena za celou návštěvu byla velmi příjemná a v žádném případě nebyla přemrštěná.

Hned po mém příchodu jsem byla uvedena dolů do salonu, kde mi byla nabídnuta velmi příjemná antistresová masáž šíje. Se zavřenýma očima jsem zvolila vůni masážního olejíčku, která mi vyhovovala nejlépe, a pak už jsem se pohroužila do klidu a ráda jsem zapomněla na své všední starosti. Poté přišla má kadeřnice, velmi příjemná osoba, se kterou jsme hovořily o mých představách a očekávání, co se úpravy mých vlasů týče.

Když jsme se dohodli, jaká barva a střih budou pro mě nejlepší, přesunuly jsme se k mytí, do lehce intimnější části salonu, kde při mytí hlavy – samozřejmě obsahujícím masáž hlavy – kadeřnice zapnula rovněž masážní funkci křesla, na kterém jsem seděla.

Nemám ve svém věku ještě příliš šedin, a tak mi kadeřnice zvolila barvení přelivem Redken Shades EQ. Když barva v mých vlasech působila, přisedla si ke mně kosmetička a nabídla mi masáž rukou a kosmetickou konzultaci. Velmi ráda jsem přijala a čas mi příjemně plynul. Když přišlo na střih, bylo mi pomalu líto, že už jsme ve finále. Můj střih a fantastická lesklá přirozená barva vlasů jsou perfektní. Jsem velmi spokojená a těším se na příští návštěvu. Vyzkouším určitě kúru Chemistry, kterou mi kadeřnice doporučila.

Musím říci, že jsem se málokdy ve svém životě cítila tak hýčkána, jako zde v salonu. Něco takového jsem opravdu nečekala. Salon rozhodně doporučuji všem, kteří chtějí chvilku utéci z hektické reality a věnovat se trochu sami sobě. Na příště si ale rezervuji určitě víc času, protože budu chtít chvíli posedět v prostoru kavárny/čítárny salonu, která mě naprosto okouzlila.

Adresa salonu

  • Salon RED
  • Vězeňská 3, 110 00 Praha 1

Zdroj obrázků: Salon RED, poskytl L’Oréal