Jídelníček na hubnutí – konečně mě na míru!
Jídelníček na hubnutí – konečně mě na míru!

Jídelníček na hubnutí – konečně mě na míru!

Chcete zhubnout a nehladovět? Základem je konečně přijít na to, jaký jídelníček na hubnutí mi zhubnout pomůže, ale nenechá mě hladovět.

Je to opět tady! Více než před létem do plavek se snažíme zhubnout po vánočních svátcích. Je jen malé procento lidí a zejména žen, kterým v hlavě alespoň nezaševelí přání – „chci zhubnout“. A to obvykle ne poprvé a ani naposled. Když zapomeneme na nepříjemnost, že proto, abychom zhubli, bychom se měli rovněž hýbat, má naše hubnutí obvykle ještě jedno úskalí. Nevíme, co při hubnutí jíst. Obvykle víme co nejíst – i když některé z těchto lahůdek si odepřeme jen velice neradi nebo na nich zhřešíme. Jenomže musíme jíst – ale co? A v tom bývá často kámen celého úrazu. Jídelníček na hubnutí sice nalezneme v mnoha knížkách i článcích po internetu, ale často není vůbec pro nás. Nejenže nás odborněji nezhodnotil a nepředloží nám, co je právě pro nás dobré a co už ne, ale často se v těchto jídelníčcích pracuje s potravinami, o kterých jsme nikdy neslyšeli, neumíme z nich vařit, anebo by zcela zásadně zamávaly našim rodinným rozpočtem. Takže co udělat z jídelníčkem, když chceme zhubnout?

Jídelníček na hubnutí musí být na míru – ale trochu jinak, než nám všichni vnucují. Potraviny v něm musíme znát, musí nám chutnat a nesmí být pro nás novinkou.
Jídelníček na hubnutí musí být na míru – ale trochu jinak, než nám všichni vnucují. Potraviny v něm musíme znát, musí nám chutnat a nesmí být pro nás novinkou.

Jídelníček na hubnutí nás musí znát a dieta nám musí chutnat!

Určitě není špatné se kvalitním profesionálním jídelníčkem na hubnutí inspirovat. Jenomže to až v druhé řadě. Protože nejdříve musíte pochopit, co nejíst a hlavně – co jíst. Pokud totiž při dietě zakázané potraviny nedokážeme nahradit jinými, které nás zasytí a hlavně nám chutnají, obvykle to velice rychle podlomí naši vůli hubnou a mi se vzdáme rychleji, než vůbec pořádně s hubnutím začneme.

Nejsem ani příznivec počítání kalorií. Základem je, naučit se k dietnímu jídelníčku přistupovat s mírou. Aby se vám nestalo to, co mne. Na těle se mi objevily nehezké faldíky a tak jsem se rozhodla začít stravovat zdravěji. Samotnou mne překvapilo, jak mi změna jídelníčku zachutnala. Natolik, že jsem si pro mne skutečně nezvykle dávala nášup a výsledek asi umíte odhadnout. Takže začít jíst zdravě znamená i dát si pozor na to, aby vám ta zdravá změna životního stylu pokud jde o obsah talíře nezachutnala až přespříliš.

Takže moje dobrá rada pro vás, kdo hledáte kvalitní jídelníček na hubnutí: sestavte si vlastní! Nemusíte si sepisovat náročně recepty ani vydat kuchařku na hubnutí. Sepište si potraviny, které ze svého jídelníčku vyloučíte a na druhou stranu seznamu si napište, čím tuto potravinu nahradíte. Když se vzdáte milované čokolády, hned na druhou stranu dejte něco, co miluje téměř stejně – například sušené švestky. Takto dostane seznam toho co jíst a když se pak podíváte na seznam, váš jídelníček na hubnutí vám před oči vypluje téměř sám. Navíc z potravin, které najdete ve své lednici, ve špajzu a které běžně kupujete.

Zdroj obrázků: FL