Barevné vlasy – milované i zatracované. Záleží… Do které skupiny patříte vy? Jestliže se chcete pro barvy naladit, podívejte se na účesy City Beats.
Barevné vlasy – milované i zatracované. Záleží… Do které skupiny patříte vy? Jestliže se chcete pro barvy naladit, podívejte se na účesy City Beats.

Barevné vlasy podle Bomton: kolekci City Beats se inspirovala NY

Barevné vlasy – milované i zatracované. Záleží… Do které skupiny patříte vy? Jestliže se chcete pro barvy naladit, podívejte se na účesy City Beats.

Někdo si jiné než přirozené barvy na své hlavě neumí představit – někdo přesně naopak. Ať už hledáte inspiraci pro své nové cool barevné vlasy a melír 2017, nebo se pro odvážnější barvy potřebujete naladit, skvělou inspirací je velice povedená kolekce účesů, kterou představila Bomton Studia a která vznikla ve spolupráci se značkou Redken.

Bomton for Redken – City Beats: inspirativní práce s barvami Redken z rukou kadeřníků Bomton studií.
Bomton for Redken – City Beats: inspirativní práce s barvami Redken z rukou kadeřníků Bomton studií

Ani barevné vlasy nemusí postrádat noblesu a decentnost

Inspirativní kolekce hraje všemi barvami. Odstíny pro barevné vlasy jsou voleny odvážně a módně. Vedle růžového odstínu odkazujícího na oblíbenou barvu růženínů jsem další z účesů v této kolekci koncipovány jako pestré melíry. Avšak i přes multibarevnost si barevné vlasy v kolekci City Beats zachovávají noblesní decentnost a současně vás však doslova „vytáhnou“ z běžné šedi českých ulic. Možná i proto, že kolekce našla inspiraci v newyorských čtvrtích. Za skvělou kolekcí stojí Bomton Art team – konkrétně Jana Langmajerová, Daniel Pašek, Jakub Marek, Kateřina Kavanová, Jana Šrámková, Lucie Zelengorovová , Jakub Beneš, Jiří Prágr a Josef Voborník.

Tip pro profesionály: nahlédněte pod pokličku Bomton kadeřníků! 

Jakub Beneš: Růžová nálada světové metropole

Modelka měla vlasy již odbarvené, kadeřník tedy dodělal odrost, na který použil Flashlift s 6% oxy. Pro jednolitý podklad na sjednocení odrostu s délkami následně použil toner (Cromatics 9AV) s 3% oxy, který použil jako podklad, tak aby sjednotil odrost a délky. Po natónování odrostu vlasy vyfoukal a aplikoval City Beats červený odstín s Clearem (1 tuba Clearu a 5 g City Beats). Na nabarvený odrost poté aplikoval červený pigment rovnou do délek. Doba působení byla 20 min na odrostu a 15 minut v délkách.

Účes Jakuba Beneše z kolekce Bomton for Redken – City Beats.
Účes Jakuba Beneše z kolekce Bomton for Redken – City Beats.

Kateřina Kavanová a Jakub Marek: Betonové šedi velkoměsta sluší oranžové tóny

Modelka měla barvené vlasy ve výšce odstínu č. 8. Kadeřníci pracovali pouze s barvami City Beats. Horní část probarvili oranžovou barvou, díky předchozímu barvení vzniklo zajímavé probarvení a škála oranžových odstínů. Ve spodní části použili skoro kompletní řadu City Beats, mimo barvy žluté. Vertikálně protírali barvami pramen po prameni. Při mytí všechny prameny společně proprali a proemulgovali, díky tomu vzniklo celé nové barevné spektrum.

Účes Kateřiny Kavanové a Jakuba Marka z kolekce Bomton for Redken – City Beats.
Účes Kateřiny Kavanové a Jakuba Marka z kolekce Bomton for Redken – City Beats.

Lucie Zelengorovová: Barevné vlasy jako nástavba přirozených odstínů velkoměsta

Věřila, že barvy City Beats mohou vyniknout i na přírodních vlasech ve výšce odstínu č. 6. V tomto případě nebyly vlasy vůbec odbarvovány, nanášely se pouze barvy City Beats. Při této technice Lucie použila kombinaci pouze 2 barev, modrou a červenou, do červené přimíchala Clear v poměru 1:2. Hlavu si rozdělila na 3 trojúhelníkové sekce, první sekci u tylové kosti, zbylé dva trojúhelníky vedla od ucha k uchu od místa, kde se dělí radial a profile. Všechny tyto 3 sekce nabarvila Lucie směsí červené s Clearem. V přední části kolem kontury použila čistou modrou a probarvila tuto část technikou balayage.

Účes Lucie Zelengorovové z kolekce Bomton for Redken – City Beats.
Účes Lucie Zelengorovové z kolekce Bomton for Redken – City Beats.

Lukáš Vyhnálek: NY žije a hýří barvami i v noci!

Modelka měla přírodní vlas ve výšce tónu č. 6, v délkách však měla aplikovaný přeliv (i tady však zůstala výška tónu v č. 6). Vlasy si kadeřník rozdělil na tři trojúhelníkové sekce kolem kontury a následně je od pokožky odbarvil Flashliftem s 6% oxy v poměru 1:2. U koruny hlavy si oddělil ještě šesticípou hvězdu a tu odbarvil za použití techniky balayage, stejnou směsí jako v konturách. Po umytí a vysušení byly aplikovány barvy City Beats. Do hlavního trojúhelníku v patce nanesl modrou, do zbylých dvou po stranách namíchal fialovou a tyrkysovou barvu. Do poslední sekce na koruně hlavy vnesl technikou BLUR 4 barvy a to: fialovou, žlutou, modrou a růžovou.

Účes Lukáše Vyhnálka z kolekce Bomton for Redken – City Beats.
Účes Lukáše Vyhnálka z kolekce Bomton for Redken – City Beats.

Jana Šrámková: Barvy ve víru velkoměsta

Modelka měla výšku přírodního tónu č. 6 s melírem. Vlasy tedy kadeřnice zesvětlila melírem Blonde Glam s 6% vyvíječem. Na suché vlasy byly poté do průhledných fólií střídavě aplikovány barvy City Beats – Blue (modrá), Pink (růžová) a Yellow (žlutá). Prameny barvila od spodní části hlavy postupně k vrcholu a pak do předních partií kolem obličeje technikou zik-zak pěšinek. Střídání barev bylo libovolné. Při závěrečném mytí se Jana snažila vymýt efekty tak, aby nevybrané blond sekce vlasů zůstaly čisté a vynikl tak jejich kontrast.

Účes Jany Šrámkové z kolekce Bomton for Redken – City Beats.
Účes Jany Šrámkové z kolekce Bomton for Redken – City Beats.

Bomton o kolekci City Beats

Bomton Art team vytvořil speciální kolekci s novými Redken City Beats barvami. Ty představují sedm dokonale živých odstínů inspirovaných ulicemi New Yorku, které umožní odkrýt odvážnější já každého z nás. Také naši nejlepší kadeřníci se nechali unést velkoměstem, kde se střetávají všechny kultury, styly se prolínají a lidé jsou inspirativní sami o sobě.

S novými barvami se může každý stát chameleonem. Zvýraznit své přednosti nebo naopak je rafinovaně zakrýt, jelikož City Beats mohou být jak výrazné, tak také mohou působit jemně a přirozeně. Jsou ale vždy originální a vytvářejí kreativní efekt ve vlasech.

Pro tuto příležitost bylo vybráno pět modelek, u kterých kadeřníci brali ohled na to, aby tvar postavy, obličeje, finálního make-upu, barvy, kvality a střihu vlasů korespondoval s vybranou technikou barvení, byl zajímavý, ale zároveň, ve většině případech, použitelný pro denní nošení. K výslednému efektu napomohl styling, o který se postarali mladí designéři La Formela a Šárka Strnadová, a také make-up od Hristiny Georgiovské.

Bomton o nových Redken barvách City Beats

S barvami Redken City Beats bylo velmi příjemné pracovat, konzistence barev se bez problému nanáší, je skvělé, že není potřeba smíchávat s žádným vyvíječem a odstín je přímo připravený k použití. Přípravek lze přidat i ke kondicionéru, v čemž vidí kadeřníci výhodu. Barvy jsou vhodné pro jakoukoliv klientelu, záleží pouze na použité intenzitě a místě aplikace, vždy jsou originální a podtrhnou jedinečnost každého klienta.

Redken City Beats – semipermanentní barvy pro moderní barevné vlasy.
Redken City Beats – semipermanentní barvy pro moderní barevné vlasy.

O společnosti Bomton studia

Bomton – to je synonymum pro dokonale vypadající vlasy a perfektní péči o tělo. Bomton studia jsou největší českou sítí kadeřnických a kosmetických studií držící již přes dvacet let vedoucí pozici na trhu.

Bomton studia začala vznikat již v r. 1995, právě v tomto roce vznikl první salon – Bomton vlasové studio Jalta. Vůbec první studio, které funguje již osmnáctým rokem, je určeno především pro klienty, kteří chtějí pohodlí a skvělé služby, ale nemají dostatek času na dojíždění do vzdálenějších míst – jeho umístění uprostřed Václavského náměstí je doslova ideální právě pro tyto zákazníky. Kadeřnická studia se postupně začala rozšiřovat, aby nabídla své služby nejen těm, kteří se pohybují v úplném centru Prahy.

Bomton je nyní jedním z nejprogresivnějších kadeřnictví na domácí scéně, kde se klade důraz na růst a profesní vývoj a podporu juniorských talentů. Podpora kreativity a vlastních nápadů a vizí je to, co dělá ze společnosti Bomton atraktivní a progresivní značku jak pro své klienty, tak  pro ty, kteří se chtějí vyvíjet ve svém oboru.  

Od roku 2008 sbírají kadeřníci Bomton Studií pravidelně prestižní ceny Czech&Slovak Hairdressing Awards. Přední odborníci na krásné a stylové vlasy získali dvakrát cenu pro koloristu roku, za pánský komerční účes i vítězství v kategorii nejlepší avantgardní účes. Nejlepším oceněním je však neutuchající zájem zákazníků, pro které značka Bomton představuje jistotu dokonalého vzhledu a perfektního servisu. 

O značce Redken

Redken 5th Avenue je značkou profesionálních barev na vlasy, vlasové péče a stylingu. Zaměřuje se na inspirativní vzdělávání, vývoj průlomových produktů a neustálý přísun podnětů pro podporu kreativity kadeřníků a stylistů. Redken je neustále ve středu aktuálního dění, přítomný na Fashion Week v New Yorku, Londýně, Miláně a Paříži, vzbuzuje v lidech zájem, udává tempo, přináší nejmodernější trendy ve vlasovém průmyslu.

Zdroj obrázků: Bomton Studia, koláže ContentPub s.r.o. – specialista na copywriting a vizualizaci obsahu